Històries d’en Pol i els baobabs

Una de les coses que ens aporta la literatura és la capacitat de viatjar i conèixer altres móns a través dels llibres. Els alumnes de 4t. de l’escola Salvador Sanromà de Llinars del Vallès ho han tingut clar, han tancat els ulls i els han obert davant d’un baobab al cor de l’Àfrica.

EL MÓN DELS BAOBABS

Una nena havia de fer un projecte per l’escola i va anar a buscar informació i material per fer-lo, li va cridar molt l’atenció una botiga, on hi venien tambors molt vells, i en un raconet hi va veure un baobab, el va comprar i el va portar a l’escola, el baobab va anar creixent sense parar. Per fer el projecte van decidir fer una excursió, van passar moltes aventures:

Van anar al bosc i es van trobar uns tambors vells, com el de la botiga, amb baobabs dibuixats!!. Un nen de la  classe es va posar molt content perquè sempre havia somiat  tenir un tambor.

D’un dels baobabs va sortir un líquid negre que va fer desmaiar la Neus i la va transportar a un món imaginari.

Uns altres nens van perdre’s pel bosc i , tocant els tambors, es van transportar a un món màgic de baobabs, que va resultar ser el món imaginari de la Neus.

Els nois d’aquell món van regalar als nens de l’escola i a la Neus un baobab màgic que els va retornar al bosc, amb tota la seva classe, quin descans que van tenir els mestres!!

Cada nen  va tornar a casa seva amb un baobab  i de cada baobab van sortir moooolts baobabs .

Van canviar el nom de la ciutat , va passar a dir-se la ciutat dels BAOBABS.

Alumnes de 4tA

 

A l’estiu, un nen que es diu Pol se’n va anar de viatge a Àfrica a buscar informació d’ uns arbres màgics sobre els que volia fer una investigació per un projecte de l’escola.

A l’ arribar, es va perdre. Però es va trobar amb un nen de la seva edat que el va portar fins la tribu dels Tamango. Es van fer amics i en Pol li va explicar que estava buscant un baobab. El seu amic li va regalar un, però li va advertir que anés amb compte perquè els baobabs són arbres especials i màgics.

Quan en Pol va tornar a la seva escola, van decidir trasplantar l’arbre i van descobrir que de cada fulla que li queia, en sortia un nou baobab. Van investigar i van descobrir que aquests nous arbres no eren màgics i també que el baobab anava perdent els seus poders amb cada fulla que li queia.

L’escola va decidir plantar els nous baobabs a la plaça del poble i l’original se’l va quedar en Pol.

Alumnes de 4t B

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s